איך אפשר להנגיש אירועים באמצעות מתמלל/ת?
על פי הלמ"ס (נכון לשנת 2021) נמצא כי 12% (כ-690 אלף איש) מבני 20 ומעלה מתקשים בשמיעה במידה כלשהי, וכי שיעור המתקשים בשמיעה עולה עם הגיל. כבדי שמיעה עשויים לפגוש את ההתמודדות שלהם כמעט בכל מקום: בבית ספר, בעבודה, באוניברסיטה, במשרדים ממשלתיים, ברשויות ציבוריות, בכנסים, בהרצאות וכו'. גם אנשים ששומעים היטב עלולים למצוא את עצמם מסתבכים באירועים המוניים או בבירוקרטיות, אז על אחת כמה וכמה באוכלוסיה עם לקות שמיעה. כחברה מתוקנת עלינו לשאוף לשוויון הזכויות של כל הפרטים שמרכיבים אותנו, ולפעול למען קידום חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבליות.
מתמלל בזמן אמת יכול לסייע לכבד שמיעה גם בהקלדה פרטנית בבית הספר או באוניברסיטה, וכן בהקלדה סימולטנית במהלך כנסים ואירועים (מוקרן על מסך).
בשונה ממתמלל ביתי, שעובד בקצב שלו ובלי הסחות דעת, מתמלל בזמן אמת נתון ללחץ אנושי מסיבי ועליו להישאר מרוכז מאד על מנת שיוכל לשמור על דיוק. מכיוון שרוב הדוברים לא מקפידים לדבר בקצב הכתבה או לשמור על חיתוך ברור של עיצורים, על המתמלל להבין היטב את הנושא המדובר ולהכיר את המושגים המקצועיים. מתמלל סימולנטי טוב, ימיר קלט קולי לפלט כתוב ברמה גבוהה, ובמקביל יבצע עריכה לשונית של הטקסט.